به گزارش راهبرد معاصر؛ همزمان با ثبت چهارمین مرگ ناشی از ویروس کرونا در چین، نگرانیها در مورد سرایت آن به سراسر جهان افزایش یافته و خبری مبنی بر ابتلا به ویروس کرونا چینی در ایران در فضای مجازی منتشر شده است.
ابتلای بیش از 571 نفر به ویروس کشنده و حاد تنفسی کرونا در چین و مرگ 17 نفر بر اثر ابتلا به این بیماری، مقامهای چینی میگویند: «خطر تکرار سندرم همه گیر و حاد تنفسی سارس که در سال 3-2002 در سراسر جهان 800 نفر را به کام مرگ فرستاد، وجود ندارد؛ مبدا بیماری مذکور، چین بود.»
تاکنون کشور های چین، ژاپن، تایلند، کره جنوبی و اخیرا در عربستان ابتلا به این بیماری گزارش شده است و وزارت خارجه هند اعلام کرد که یک شهروند هندی در عربستان سعودی به ویروس «کرونا» مبتلا شده است اما در فضای مجازی خبری مبنی ابتلای یک نفر در ایران به ویروس کرونا چینی منتشر شده است و تا این لحظه صحت این خبر تایید نشده است.
موج تازه ابتلا به این ویروس اسرارآمیز در چین آغاز شده و تاکنون بیش از ۳۰۰ نفر را در این کشور مبتلا کرده است. مقامهای چینی میگویند تاکنون چندین نفر بر اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست دادهاند.
این بیماری که علایمی شبیه به ذات الریه دارد، از طریق تنفس و تماس هم منتقل میشود و همین امر کنترل آن را دشوار کرده است.
روشهای انتقال این بیماری با منشا حیوانی به رغم فقدان اطلاعات کامل، از انسان به انسان شبیه به بیماری آنفلوآنزا ازطریق سرفه و عطسه است. با این وجود انتقال این بیماری در فضای باز بسیار محدود اعلام شده است.
محمد مهدی گویا درباره گونه جدید ویروس کرونا بیان کرد: سومین گونه خطرناک ویروس کرونا در حال حاضر در کشور چین مطرح و موارد اولیه آن مشاهده شده است. این گونه جدید با عنوان ویروس کرونا ۲۰۱۹ نام گذاری شده است. تاکنون این ویروس در بیش از ۵۰۰ نفر در چین مشاهده و در ۹ نفر منجر به مرگ شده است. کرونا ویروس انواع مختلفی دارد که سه گونه از آن به عنوان گونههای خطرناک شناخته شدهاند.
وی ادامه داد: در حال حاضر مسافرانی که از چین وارد ایران میشوند، در فرودگاه بین المللی امام خمینی (ره) از نظر علائم ابتلا به ویروس کرونا بررسی میشوند. اگر علائمی از بیماری مشاهده شود، اقدامات لازم برای مراقبت از این افراد انجام میشود. اگر کسی در چین آلوده به این بیماری شده باشد، فقط میتواند از طریق هواپیما به ایران برسد و تنها جایی که مسافر از چین وارد میشود، فرودگاه بین المللی امام خمینی (ره) است.
رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: روش تشخیص این بیماری مشخص شده و آلمانیها کیت تشخیص این بیماری را تهیه کردهاند. در ایران نیز اقدام کردیم تا کیت تشخیصی را تهیه کنیم و آزمایشگاه مرجع سلامت از هر نظر برای شناسایی ویروس کرونا ۲۰۱۹ مجهز است.
روز گذشته حسین عرفانی، رئیس اداره بیماریهای وزارت بهداشت در پاسخ به این پرسش که «آیا بیماری ویروسی که در کشور چین شیوع پیدا کرده است، در کشور ما نیز وجو د دارد؟»، اظهار داشت: طبق مقررات بهداشتی بینالمللی، قوانین مربوط به بیماری باید به شکلی بروز پیدا کند که حتی المقدور از ایجاد شکلی از زمینههای بیماریها و رخدادهای مرتبط با سلامت در مراودات بینالمللی، بدون ایجاد محدودیت رفت و آمدها پیشگیری کند.
وی ادامه داد: آنچه در کشور چین اتفاق افتاد، یک نوع عفونت نوپدید است که در خانواده کرونوویروسهاست و جزو سرماخوردگیهای معمولی بودند که یک نوع آن کروناویروس و یکی سارس است که در سال ۲۰۰۳ میلادی از جنوب شرقی آسیا شروع شد و از نقاط مختلف دنیا نیز گزارشهایی دریافت شد.
عرفانی در پاسخ به این پرسش که «آیا در خصوص ورود این بیماری به کشور جای نگرانی وجود دارد؟»،بیان داشت: در بحث بیماریهای واگیر همیشه احتمال اتفاقاتی وجود دارد، اما جای نگرانی نیست و با اطمینان خاطر اعلام میکنم در کشور ما نه موردی از این بیماری مشاهده شده و نه مورد خاصی وجود دارد.
وی یادآور شد: هماهنگیهایی با سایر مبادی مرزی صورت گرفته تا به هنگام خروج به هموطنانی که قصد مسافرت به چین و جنوب شرق آسیا را دارند، اطلاعات لازم در خصوص این بیماری، راههای انتقال و پیشگیری از آن ارائه شود.
رئیس اداره بیماریهای وزارت بهداشت متذکر شد: در خصوص بازگشت مسافرانی از چین وارد کشور میشوند نیز یک مراقبت فعال به عمل میآید و به مسافرانی که از سایر نقاط دنیا وارد ایران میشوند نیز به صورت غیرفعال، اطلاعرسانی میشود و موضوع بیماریابی صورت میگیرد.